... hogy miért ez a blog címe

Nagyapám futballbíró volt és a visszavonulása után a Délmagyarország hasábjain elemezte a vitatott játékvezetői döntéseket. A szegedi lelátókon állítólag ezért terjedt el egy-egy gyanús lesnél az a mondás, hogy "Majd a Kasza megmagyarázza!" Jómagam tizenöt évnyi egyetemi oktatói múlttal, nyolc évnyi ilyen-olyan formában megszerzett önkormányzati tapasztalattal néha csak lesek mik történnek széles e hazában. És néha felkérnek, hogy magyarázzak meg ezt-azt. Néha meg magánszorgalomból magyarázok.

... de más is hozzászólt

  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @otunde: Szóval te nőfób pedó vagy? (2021.09.07. 13:53) A rasszizmus és a homofóbia ára II. rész
  • wadcutter: @Karoly_2: "ezért ütni kell őket is", mint írtad. Teljesen emlékeztetsz egy filmre:-"Az ellenforra... (2020.12.13. 13:13) Variációk hatlapos ultira
  • kvadrillio: @kvadrillio: A Project Syndicate......CSAK EGY LEFIZETETT GITTEGYLET !!! :o)))))))))))))WIKIPÉDIA... (2020.11.25. 21:41) Forradalmi jogalkotás
  • nanesz: Szeretetteljes, Békés, Tyu-tyuktól mentes Karácsonyt, és minden jóban bővelkedő újesztendőt kíváno... (2012.12.23. 23:23) Agyő, tyu-tyu!
  • Szúrófény: Magas színvonal! Politikához illő, szaron, szarságon vitatkozni! A gazemberség párt, és rendszerfü... (2012.12.04. 07:16) Ha béna vagy, kussoltass le mindenkit!

Linkblog

Bunkó és a Vész 2

2009.06.09. 00:00 KaszaP

Eredeti megjelenés: Blogmatikai fejtegetések

Bunkó és a Vész szívszorító története vasárnap éjjel egy Köztársaság téri pincében folytatódott...

Bunkó: Hé, Vész, mit akarunk csinálni ma éjszaka?

Vész: Ugyanazt, amit minden éjjel, Bunkó. Meghódítjuk az egész világot. De csitt, nyílik az ajtó!

Őr elvtárs: Hogy-hogy ma éjjel nem szöktetek meg? Amióta a Magyar Gárda rendezvény kapcsán kézre kerítettünk benneteket minden éjjel meglógtatok. Ma reggel például Izraelbe kellett értetek menni.

Vész: Hát, igen. Tegnap nem jött össze. Ha a tel-avivi repülőtér forgalomirányítója nem veszi észre, hogy sábát éjszakáján Bunkó a metélt farkincájával játszadozik, ahelyett, hogy Morvai Krisztinát gyalázza a repülőgépekre felszálló bérszavazóknak, akkor már rég a világ urai lehetnénk. Sebaj, ez maguknak sokkal kellemetlenebb, mint nekünk. Ma este egyébként sem szököm. Ma este maguk fognak szökni. Ha meghallgatnak el is mondom, hogy hová. Vigyen a triumvirek elé.

Később egy elegáns irodában, szomorú arcok között.

Első triumvir: Miért kellene meghallgatnunk magát, Ész Úr? Hisz a minap még a Magyar Gárda élére kívánkozott! Most meg nekünk akar segíteni?

Vész: A nevem Vész, hányszor mondjam! Amúgy engem a maguk apró problémái nem érdekelnek. Én a világot akarom meghódítani! Ezt az országot a Gárda már nélkülem is meghódította. Ezért van szükségem magukra.

Első triumvir: A maradék ötszázezer szavazónkra?

Második triumvir: A nagy nehezen összekapart százötvenezrünkre?

Harmadik triumvir: A hatvanezer megingathatatlanra?

Vész: Nem, hanem az Internacionalizáléval való hipnotizálás képességére. Látom, amit látok.

Első triumvir: Jó, mondjuk átadjuk magának a Tudást.

Harmadik triumvir: És hogyan szerezzük vissza az országot?

Vész: Ezt? Sehogy. Miért? Ragaszkodnak hozzá? Azt mindig lehetett máshonnan is. Rodostóból, Turinból, Amerikából, bárhonnan. Ha megegyezünk, megmondom, hogy maguknak honnan kell. Én leszek a világ ura, maguk meg visszakapják az országukat. Ez a Vész-forgatókönyv!

Második triumvir: Disszidálnunk kell?

Vész: Mondjuk inkább úgy, hogy máshol kiépíteni a bázist. Persze ez áldozatokkal jár. A kormányzást még az Nb I-es szezon kezdete előtt át kell adniuk a Jobbiknak.

Második triumvir: Én még mindig nem értem ezt a foci dolgot. Miért éppen addig?

Vész: Gondolja meg. A Fradi feljut. Szima Judit lesz a belügyminiszter. Újra lesz Fradi-Újpest. Hová állítja a tettrekész rendőröket? Együtt verik majd a fradistákkal az újpestieket? Vagy esetleg megütnek egy-egy ferencvárosi szurkolót is? Hogy számol el ezzel Vona Gábor miniszterelnök?

Első triumvir: És akkor majd jöhetünk vissza?

Vész: Még nem. Kicsit bajlódjanak még a cigánykérdéssel is. Mérjék fel terveikhez híven a cigányság demográfiai dinamikáját. És amikor a református Hegedűs Lóránt vallás- és családügyi miniszter elrendeli majd a célzott születésszabályozást, majd elgondolkoznak azon, hogy miket mond XVI. Benedek pápa, amikor szükségét érzi, hogy a csíksomlyói szentmisét ő tartsa. Arról már ne is beszéljünk, hogy mire jut egy ország, amelyiknek csak Palesztinával van diplomáciai kapcsolata.

Harmadik triumvir: És hová disszidáljunk?

Vész: Maguk? Sehová. Maguk lesznek az utóvéd. Én mondtam, hogy áldozatokra szükség van. Majd szerveznek egy-két melegfelvonulást, amit a tettrekész rendőrök biztosítanak. Higgye el, muszáj lesz nekik, mert Toroczkai igazságügyi miniszternek nem lesz ideje módosítani addig a gyülekezési törvényt. Ha van egy kis szerencséjük viszonylag fájdalommentes véget érnek.

Második triumvir: Mi azért mehetünk?

Vész: Most még igen. Egy év múlva már nem biztos. Kegyednek egyébként is ez az egyetlen esélye, hogy megőrizze a pozícióját.

Első triumvir: És mégis hová?

Vész: Madagaszkár! Benyovszkynak majdnem bejött, nekünk sikerülni fog!

Első triumvir: És hogyan akarja meghódítani a világot Madagaszkárról?

Vész: Tudja melyik ország a világ legnagyobb vanília exportőre? Madagaszkár. És mit lehet csinálni a vaníliából?

Második triumvir: Fagyit?

Vész: Tudtam én, hogy magára szükségem lesz! Úgy van! Pár éjszakával ezelőtt Bunkóval elindítottuk a globális felmelegedést. Sajnos nem sikerült teljesen. Bunkó hibájából néhány repülőgép, amelyiknek hódokat kellett volna szállítania az Amazonas vidékére a Szaharában landolt. Apró tévedés, de annyi haszna van, hogy a folyamat egyelőre nem fejeződött be, így most a nagy melegben nagyobb az igény a vanília fagyira. Ha korlátozzuk a termelést Madagaszkáron és felhalmozzuk a készleteket, akkor sakkban tarthatjuk az egész világot. És a panelprolik térden állva fognak maguknak könyörögni, hogy jöjjenek vissza. És május elsején leborulnak majd maguk előtt, amikor fagyit nyalva leszállnak az antananarivoi gépről Ferihegyen. Mehetnek Budára kiszabadítani az elvtársaikat a börtönből. A Harmadik Triumvir urat, ha van egy kis szerencséje, szintén ott fogják találni.

Címkék: Bunkó és a Vész Humorosnak szánt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszapf.blog.hu/api/trackback/id/tr124924641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása