... hogy miért ez a blog címe

Nagyapám futballbíró volt és a visszavonulása után a Délmagyarország hasábjain elemezte a vitatott játékvezetői döntéseket. A szegedi lelátókon állítólag ezért terjedt el egy-egy gyanús lesnél az a mondás, hogy "Majd a Kasza megmagyarázza!" Jómagam tizenöt évnyi egyetemi oktatói múlttal, nyolc évnyi ilyen-olyan formában megszerzett önkormányzati tapasztalattal néha csak lesek mik történnek széles e hazában. És néha felkérnek, hogy magyarázzak meg ezt-azt. Néha meg magánszorgalomból magyarázok.

... de más is hozzászólt

  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @otunde: Szóval te nőfób pedó vagy? (2021.09.07. 13:53) A rasszizmus és a homofóbia ára II. rész
  • wadcutter: @Karoly_2: "ezért ütni kell őket is", mint írtad. Teljesen emlékeztetsz egy filmre:-"Az ellenforra... (2020.12.13. 13:13) Variációk hatlapos ultira
  • kvadrillio: @kvadrillio: A Project Syndicate......CSAK EGY LEFIZETETT GITTEGYLET !!! :o)))))))))))))WIKIPÉDIA... (2020.11.25. 21:41) Forradalmi jogalkotás
  • nanesz: Szeretetteljes, Békés, Tyu-tyuktól mentes Karácsonyt, és minden jóban bővelkedő újesztendőt kíváno... (2012.12.23. 23:23) Agyő, tyu-tyu!
  • Szúrófény: Magas színvonal! Politikához illő, szaron, szarságon vitatkozni! A gazemberség párt, és rendszerfü... (2012.12.04. 07:16) Ha béna vagy, kussoltass le mindenkit!

Linkblog

Bunkó és a Vész

2009.05.24. 00:00 KaszaP

Eredeti megjelenés: Blogmatikai fejtegetések

Megfogadtam, hogy nem szállok be a "Jönnek a szarból a mélymagyarok" sárdobálásba. Megfogadtam, hogy nem fogom bántani a Jobbikot, mert nekik legalább van bátorságuk önállóan kiállni és elindulni az európai és a hazai parlamenti választásokon, szemben más politikai erőkkel, melyek között olyan is van, amelyik nem akar önálló párttá alakulni.

Megfogadtam, hogy nem reagálok arra a röplapra, amit a Magyar Gárda egy lelkes, nem tolakodó, még csak nem is egyenruhás képviselője adott péntek este a szegedi Borfesztiválon.

Két nap után viszont nem tudtam visszafogni a feltörő ihletet. Ismét muszáj volt írnom. Nem lett tökéletes, de legalább némiképp megnyugodtam.

Bunkó: Hé, Vész, mit akarunk csinálni ma éjszaka?

Vész: Ugyanazt, amit minden éjjel, Bunkó. Meghódítjuk az egész világot. Ehhez először szükségünk lesz egy paramilitáris szervezetre.

vész gárdista.jpg

Bunkó: És ha mindenki parázik tőlünk, akkor már meg is hódítottuk a világot, Vész?

Vész: Azt egyelőre még nem, de az Aranyos Szegletet gyorsan behódoltatjuk! Belépünk a Magyar Gárdába, Bunkó!

Bunkó: Az Egyesületbe?

Vész: Nem, Bunkó, azt feloszlatták. A Mozgalomba! Ott úgysem tudják eldönteni, hogy ki a hivatalos vezető, így észrevétlenül gyors előmenetelre tehetek szert. Csak egy jó kis programot kellene szervezni, ahol feltűnhetnék. Mondjuk egy zászlóavatást. Gyerünk, Bunkó! Ülj azonnal a számítógéphez! Diktálni fogok.

Bunkó: És mit csinálunk, Vész? Újságot? Plakátot?

Vész: Kísérleti egerek vagyunk, Bunkó! Honnan lenne ezekre pénzünk? Röplapot fogunk csinálni. No, hol is legyen a rendezvény? Mondjuk Szegeden, a Ligetben. Én leszek az Újszegedi Gondolat! A Borfesztivál és a Hídivásár idején csinálunk egy jó kis alternatív programot. Mondjuk szombat délben zászlóavatást! Írjad, Bunkó, valami szép nagy betűtípussal: Zászlóavatás! Alá pedig: 12 órai kezdettel az újszegedi Ligetben. Ezt valahogy helyezd el figyelemfelkeltően a lapon! Mondjuk forgasd el, hogy átlós legyen!

Bunkó: Megy ez, Vész, mint a karikacsapás! Erre biztosan el fognak jönni!

Vész: Persze, persze. De azért írd még oda: „Szeretettel meghívunk mindenkit, akit érdekel a Magyar Gárda élete, felépítése, új zászlajának szentelése és avatása!” Ez egy szép, frappáns mondat, erre biztos jönni fognak.

Bunkó: Igen, Vész, de nem fér ki egy sorba.

Vész: Hát akkor tördeld úgy, hogy kiférjen.

Bunkó: Jó-jó, de akkor kell még csinálni újabb szövegdobozokat.

Vész: Akkor csinálj, ne zaklass már minden problémáddal.

Bunkó: Aha, nézzük csak: „Szeretettel Meghívunk”. Azt hiszem ez nagy M, nem merem Vésztől megkérdezni, mert megint gorombáskodni fog. Kit is hívunk meg? Ja, persze: „Minden érdeklődőt”. Fene egye meg, kell még egy szövegdoboz! Aha: „Akit érdekel a Magyar Gárda”. Megy ez nekem! Na még egyet, ezt már kicsit odébb kell tolni: „Élete, felépítése és új zászlajának”. Juj, ide nem fér több. Ezt megint újba kell tenni: „Szentelése és avatása”. Ihaj, de jól néz ki! Megvan, Vész! Így már biztosan sok ember fog eljönni!

Vész: Igen, Bunkó, de mi a világot akarjuk meghódítani. Nekünk tömegekre lesz szükségünk! Szervezzünk koncerteket is! Írjad: „A későbbiekben, 19 órától koncertek!”

Bunkó: Ezt oda alulra?

Vész: Oda, hagyjál már!

Bunkó: Szóval: „A későbbiekben”… Juj, ide kell egy ENTER. No, „Koncert”. A fene megegye ezt a programot, mindig mindent nagybetűvel ír. Vész, biztos tudja hogyan kellene kijavítani, de nem merek szólni neki. Szóval „19:00-tól”. Na, most meg rálógott az „újszegedi Liget” szövegre. De velem nem tol ki! Majd azt átteszem egy új szövegdobozba. Most már csak a „kezdettel” végét takarja, de azt meg a Kaszán kívül más úgysem veszi észre. Oké, Vész! Ez is megvan!

Vész: Kellenek más programok is, Bunkó! Ezeket majd a túloldalra írjuk!

Bunkó: Hurrá! Lesznek programok! Írom is: „Programok!” De jó!

Vész: Legyen mondjuk egy kerekasztal-beszélgetés 15 órától. Hívjuk meg Sziva Balázst, a Romantikus Erőszak énekesét. Írod, Bunkó?

Bunkó: Igenis, Vész! Szóval: „15:00 :Kerekasztal beszélgetés”. Úgy utálok gépelni, folyton oda kell figyelni a szóközökre. Vész, a romantikus az két ’s’?

Vész: Kuss, Bunkó!

Bunkó: Köszi, Vész! Írom is: Sziva Balázs… Ajaj, hol is van a zárójel? Na mindegy, jó lesz így is: „/Romantikuss Erőszak /”. Ki lesz még ott, Vész?

Vész: Hát, mondjuk Toroczkai László a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomtól. Ha nem férne ki, rövidítést is írhatsz.

Bunkó: Írjam a Toroczkai helyett, hogy Tóth?

Vész: Hát, végső soron... De inkább a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom helyett, hogy HVIM. Hadd találgassák mi az.

Bunkó: Értem. „Toroczkai László /Hvim /”. Ketten lesznek?

Vész: Nem, majd Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke vezeti a beszélgetést.

Bunkó: Értem: „Toth Péter / Jobbik szegedi elnöke/”. Ez is a Ligetben lesz?

Vész: Nem, a beszélgetés a Nemzeti Klubban, a Petőfi sugárút 20. szám alatt lesz.

Bunkó: Írom: „Helyszín : Nemzeti klub”… Jaj, a Petőfi az rövid vagy hosszú ’ő’? Biztos rövid. Szóval: „/Petöfi sgt. 20./”

Vész: Megvagy, Bunkó? Jöhetnek a koncertek: 19 órától Romantikus Erőszak, Vádló Bitófák, Akarat Diadala.

Bunkó: Írom: „19:00 Koncertek” „Romantikus Erőszak”, „Vádló Bitófák”, „Akarat Diadala”. Vész, az Akarat Diadala elé nem kellene névelő?

Vész: Nem, tényleg ez a nevük. A belépő ára legyen mondjuk 1500 forint.

Bunkó: „Belépő ára : 1500 Ft” És hol lesznek a koncertek?

Vész: Legyen mondjuk a Fészek 2 Clubban. Várj, ezt így nem fogják tudni, írd azért utána, hogy az egykori Tisza Gyöngyében.

Bunkó: Hogyan is mondta, „Helyszín : a volt Tiszagyöngye”? Vész, vasárnap nem lesz semmi?

Vész: Hát, kell majd egy kis levezetés. Hívjuk meg mondjuk dr. Répás Józsefet, Kiskunlacháza polgármesterét egy beszélgetésre.

Bunkó: Nincs már hely a hátoldalon, Vész! Írjam az előlap alsó sarkába?

Vész: Írjad akkor oda: 2009. május 24. (vasárnap) 12 órai kezdettel a Horthy csónakházon beszélgetés dr. Répás Józseffel, Kiskunlacháza polgármesterével.

Bunkó: Ez megint nagyon hosszú. Hogy is hívják azt a polgármestert? Végül is mindegy, csak ne gorombáskodjon már megint Vész. Így jó lesz: „2009 05.24. vasárnap”, „Beszélgetés: A Kiskunlacházi polgármesterrel”, „Helyszín: Horthy csónakház”, „Időpont: 12:00-tól”. Kész is van, Vész! Kinyomtathatom?

Vész: Igen. Mutasd! Bunkó, ezen nincs rajta, hogy a zászlóavatás 2009. május 23-án lesz! Hogyan hódítsuk meg a világot, ha nem tudják mikor jöjjenek el? Írd rá, nyomtasd ki és vidd el fénymásolni!

Bunkó: A nyomtatóból kifogyott a papír. Ráírom inkább kézzel: „23. Szombat”. Ilyen jó röplappal mindenki látni fogja, hogy Vész az egyedüli, aki képes meghódítani a világot!

gardaroplap.jpg

És itt a vége. Gondolkoztam még azon, hogy mit tehetnék a magyarságért. Valószínűleg szegény szervezőket nem veti fel az anyagi jólét, így kénytelen vagyok felajánlani, hogy társadalmi munkában szerkesztek nekik röplapokat, pusztán azért, hogy legközelebb ne járassák le a honszeretetet a borfesztiváli közönség előtt. Érdeklődni a kaszapf@gmail.com e-mail címen lehet.

Címkék: Bunkó és a Vész Humorosnak szánt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszapf.blog.hu/api/trackback/id/tr14924679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása