... hogy miért ez a blog címe

Nagyapám futballbíró volt és a visszavonulása után a Délmagyarország hasábjain elemezte a vitatott játékvezetői döntéseket. A szegedi lelátókon állítólag ezért terjedt el egy-egy gyanús lesnél az a mondás, hogy "Majd a Kasza megmagyarázza!" Jómagam tizenöt évnyi egyetemi oktatói múlttal, nyolc évnyi ilyen-olyan formában megszerzett önkormányzati tapasztalattal néha csak lesek mik történnek széles e hazában. És néha felkérnek, hogy magyarázzak meg ezt-azt. Néha meg magánszorgalomból magyarázok.

... de más is hozzászólt

  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @otunde: Szóval te nőfób pedó vagy? (2021.09.07. 13:53) A rasszizmus és a homofóbia ára II. rész
  • wadcutter: @Karoly_2: "ezért ütni kell őket is", mint írtad. Teljesen emlékeztetsz egy filmre:-"Az ellenforra... (2020.12.13. 13:13) Variációk hatlapos ultira
  • kvadrillio: @kvadrillio: A Project Syndicate......CSAK EGY LEFIZETETT GITTEGYLET !!! :o)))))))))))))WIKIPÉDIA... (2020.11.25. 21:41) Forradalmi jogalkotás
  • nanesz: Szeretetteljes, Békés, Tyu-tyuktól mentes Karácsonyt, és minden jóban bővelkedő újesztendőt kíváno... (2012.12.23. 23:23) Agyő, tyu-tyu!
  • Szúrófény: Magas színvonal! Politikához illő, szaron, szarságon vitatkozni! A gazemberség párt, és rendszerfü... (2012.12.04. 07:16) Ha béna vagy, kussoltass le mindenkit!

Linkblog

84:77 - videóösszefoglaló

2012.11.21. 15:04 KaszaP

"A gazdasági válság körülményei között megingott a nép bizalma politikusaiban. Az utcai tiltakozás során a jelszó ez volt: Takarodjatok. Ebbe beleértettek minden politikust, különösen azokat, akik érintettek voltak a korrupcióról szóló gyakori hírekben. Szemérmetlenül visszaéltek a közjavakkal és a közpénzzel, anélkül, hogy a korrupt rendszerben bíróság elé kellett volna állniuk."

Sokáig vacilláltam azon, vajon jó ötlet-e közzétenni az alábbi videót. Valóban, "A hét mesterlövész"-ben elhangzott történet és annak indokolása ("Abban a pillanatban jó ötletnek tűnt.") lehet, hogy itt is megállja a helyét. Lehet, hogy nem az lesz a visszhangja, mint amit eredetileg vártam volna tőle.

De itt van. Fenn van a YouTube-on és aki akarja egyébként is megnézheti. Igaz, keresni kell, de aki keres az talál. És ha már megtalálta azt, ami a legjobban visszaadja azt a hangulatot, ami a csarnokban uralkodott, akkor talán még kötelessége is megosztani másokkal.

Olyanokkal is, akiben talán fájó sebeket téphet fel. Annak a csalódottságnak a fájó sebeit, ami a vártnál tovább húzódó és pillanatról pillanatra ide-oda billenő heroikus küzdelem után zuhant a csarnokban tartózkodók egyik felére, és azokra is, akik budapesti vagy vidéki otthonaikban várták, hogy éjfél utánra végre felszálljon a füst.

Ugyanakkor a videó megmutatja a győztesek kitörő örömét is. Igaz, már a győzelem pillanatában a levegőben lógott, hogy ebben a formában talán ez lesz az utolsó megvívott csata, de a győzelem íze a sötétnek ígérkező jövő ellenére is utánozhatatlan.

2002. szeptember 8-án, helyi idő szerint délután 3 órakor az indianapolisi Conseco Fieldhouse-ban Jugoszlávia kosárlabda-válogatottja a világbajnokság döntőjében hosszabbításban 84:77-re győzött Argentína ellen. Az ellen az Argentína ellen, ahol olyan szintű gazdasági válság tombolt, aminek társadalmi hatásait híven szemlélteti a mottóul választott, wikipediáról származó idézet. Mégis: a dél-amerikai ország pár hónapon belül felállt a padlóról, míg Jugoszlávia abban a formájában fél év múlva megszűnt és átalakult Szerbia és Montenegro Államközösségévé. A négy év múlva esedékes vb-nek ebben a formában futottak neki, de még a legjobb nyolcba sem kerültek. Ezzel szemben az argentinok két év múlva Athénban megnyerték az olimpiát.

Ja, ha valaki nem teljesen erre számított volna, még lájkolhatja a bejegyzést.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszapf.blog.hu/api/trackback/id/tr764918348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tepes 2012.11.21. 21:23:51

Jééé, az idézet az én kedvencem is, de annak csak az egyik része, a másik:
"Piaci alapú, mozgó átváltási árfolyamok mellett az ország újraiparosításba kezdett, importkorlátozással, exportszubvenciókkal, összehangolt kereskedelmi és pénzügyi lépésekkel. 2002 végén a gazdaság kezdett talpra állni, főleg a napraforgó és más gabonamagvak kedvező piacának köszönhetően. 2003-ban Néstor Kirchner lett a megválasztott elnök. Kirchner elnöksége alatt Argentína adósságcserét hajtott végre, amelynek eredményeként 66%-kal csökkent a törlesztőrészlete, újratárgyalta szerződéseit a Nemzetközi Valutaalappal és másokkal, valamint ismét államosított néhány korábban privatizált céget. Pillanatnyilag Argentína a gyors gazdasági növekedés és politikai stabilitás időszakát éli."
süti beállítások módosítása