... hogy miért ez a blog címe

Nagyapám futballbíró volt és a visszavonulása után a Délmagyarország hasábjain elemezte a vitatott játékvezetői döntéseket. A szegedi lelátókon állítólag ezért terjedt el egy-egy gyanús lesnél az a mondás, hogy "Majd a Kasza megmagyarázza!" Jómagam tizenöt évnyi egyetemi oktatói múlttal, nyolc évnyi ilyen-olyan formában megszerzett önkormányzati tapasztalattal néha csak lesek mik történnek széles e hazában. És néha felkérnek, hogy magyarázzak meg ezt-azt. Néha meg magánszorgalomból magyarázok.

... de más is hozzászólt

  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @otunde: Szóval te nőfób pedó vagy? (2021.09.07. 13:53) A rasszizmus és a homofóbia ára II. rész
  • wadcutter: @Karoly_2: "ezért ütni kell őket is", mint írtad. Teljesen emlékeztetsz egy filmre:-"Az ellenforra... (2020.12.13. 13:13) Variációk hatlapos ultira
  • kvadrillio: @kvadrillio: A Project Syndicate......CSAK EGY LEFIZETETT GITTEGYLET !!! :o)))))))))))))WIKIPÉDIA... (2020.11.25. 21:41) Forradalmi jogalkotás
  • nanesz: Szeretetteljes, Békés, Tyu-tyuktól mentes Karácsonyt, és minden jóban bővelkedő újesztendőt kíváno... (2012.12.23. 23:23) Agyő, tyu-tyu!
  • Szúrófény: Magas színvonal! Politikához illő, szaron, szarságon vitatkozni! A gazemberség párt, és rendszerfü... (2012.12.04. 07:16) Ha béna vagy, kussoltass le mindenkit!

Linkblog

Pirlo és a kijárási tilalom

2020.11.04. 08:02 KaszaP

Nem lennék most Andrea Pirlo helyében! Képzeljék el, ahogy reggel felébred sokkolja a hír, hogy Magyarországon épp akkor rendelnek el éjfél után kijárási korlátozást, amikor épp ott tartózkodik. Elkezd gondolkozni: 21.00-kor kezdődik a meccs. Normál esetben lefújják 22.45-kor, utána a játékosok zuhanyoznak, én tartok egy sajtótájékoztatót, gyorsan felkapunk a buszra és húzás a szállodába. Igaz, normál körülmények között 7 perc a Puskás Arénától a Corinthia szállóig, node itt 20 ezer embert fognak kiengedni, akik az utcán foglak bóklászni, rohannak ők is a biztonságot jelentő otthonuk felé gyalog, autóval, bármivel. Káosz lesz! Nem érünk oda!

Reggeli eligazítás: Fiúk, baj van! Nagyon oda kell figyelni! Nincs egyetlen szabálytalanság se! Ha a Dundalk meg tudta csinálni az Arsenal ellen, nekünk is menni fog! Ha lerúgnak, felpattansz, mintha mi sem történt volna! Lebotorkálsz az oldalvonal mellé, majd ellátunk, ha komolyabb majd a biztosító kifizeti! Csere csak a szünetben lesz. Szczesny, ha tökölsz a kirúgásokkal levonom a béredből! Nem lehet egy perc hosszabbítás sem! A társaid pénztárcájával játszol! És az enyémmel! De Ligt! Most azonnal elmégy hajat vágatni! Nem lesz idő arra, hogy a frizurádat igazgasd zuhanyzás után! Vegyél példát Cristianóról! Ha megfázol, perelhetjük a magyar kormányt jogalkotással okozott kárért! De az Magyarországon nagyon nem egyszerű! Jó-jó, tudom, hogy a jogalkotási törvényük 2. § (5) bekezdésének a) pontja szerint a jogszabályaik nem tartalmazhatnak olyan rendelkezést, ami a szabályozási cél eléréshez nem feltétlenül szükséges, de hol bizonyítjuk majd be, hogy a kijárási korlátozásuk egy baromság? Strassbourgban? Ott igen, de addigra már Ramsey ül majd ezen a kispadon, nem én! Én mindenesetre már összeállítottam a sajtótájékoztatóra a szövegemet. Nem lesz benne se kecsap, se köcsög, nekem is el kell érnem a buszt!

Aztán eljön az este. 23.45. A busz rendőri felvezetéssel fordulna ki a Thökölyre. Dugó. A környező utcákban parkoló autók próbálnak eligazodni a forgalmi terelésekben. Némelyik már a Hungária körútról fordult vissza. Sikerül besorolni. 23.52. Keleti. Gyalogos Fradi szurkolók futnak bele egy rendőri sorfalba. Nem mehetnek a Kerepesi felé. 23.58. Blaha. Hajléktalanok futnak át az úton, valami búvóhelyet keresve éjfél előtt. Nem lesz meg! Nekik sem! Nem érünk oda.

0.01. A rendőrkonvoj megáll. A busz előtt haladó autóból kiszáll egy egyenruhás és int a sofőrnek, hogy nyissa ki az ajtót.

Rendőr: Jó estét kívánok! Kérem készítsék elő az útiokmányaikat és a forgalmi engedélyt is kérem. Mint tudják ma éjfélkor hatályba lépett a a veszélyhelyzet idején alkalmazandó további védelmi intézkedésekről szóló 479/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet 1. §-a is, amelynek értelmében éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni.

Pirlo: Külföldi, javarészt EU-s állampolgárok vagyunk, a munkavégzés helyéről a szálláshelyünkre tartunk. Ez kivételnek számít.

Rendőr: Hol végeztek munkát?

Pirlo: A Puskás Arénában.

Rendőr: Az a borostás is?

Buffon: Nem, én csere voltam.

Rendőr: Szóval maga nem végzett munkát. És a többiek tudják igazolni, hogy ők tényleges munkát végeztek a Puskás Arénában? Gondoltam, hogy nincs erről maguknál magyar nyelvű igazolás a munkáltatójuktól. És hol a szálláshelyük?

Pirlo: A Corinthia Hotelben.

Rendőr: És ezt tudják igazolni?

Pirlo: Igen, a hotel által a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény 73. § (2) bekezdése alapján vezetett vendégkönyvvel.

Rendőr: Szóval itt és most a buszon nem. Akkor fejenként 150 ezer forint helyszíni bírság lesz. 40-szer 150 ezer az 6 millió forint. Ez jó este volt.

Pirlo: Nem írjuk alá, mert ezzel a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 99. § (3) bekezdése alapján lemondanánk a jogorvoslati jogunkról, kérem a 78. § (1) bekezdése alapján tegyen feljelentést.

Rendőr: Rendben, akkor vegyünk fel jegyzőkönyvet. Kezdjük azzal az úrral ott! Neve?

Szczesny: Wojciech Szczesny.

Rendőr: Betűzné kérem? Aha, maga lengyel. Látom nagyon közreműködő a magatartása. Magának egy 10-es lesz a helyszíni. Elfogadja? Nem? Lengyel létére? Hát milyen jóbarátság ez? Én próbálok magával rendes lenni és ezt kapom!

2.50 Corinthia Hotel

Ronaldo: Andrea, nézd Dybalát! Teljesen magába van roskadva! Ő az egyedüli, aki elrontotta a vendégkönyvet! Most meg fogják bírságolni 500 ezerre! El kellett volna fogadni a helyszínit!

Pirlo: Figyelj, Cristiano! A szabálysértési törvény 21. §-a alapján a büntetést és az intézkedést úgy kell megállapítani, hogy igazodjék a szabálysértés súlyához és enyhítő körülményként kell figyelembe venni az eljárás alá vont személy hatóságokkal való együttműködését. Izzadjanak egy kicsit, amikor a 96. § (1) bekezdés e) pontja alapján megírják a rövid indokolást, melyben utalnak a megállapított tényekre, az ezek alapjául szolgáló bizonyítékokra, továbbá a büntetés kiszabása, illetve az intézkedés alkalmazása során figyelembe vett körülményekre. És ez ellen a 105. § (1) bekezdése alapján még mindig tudunk kifogást benyújtani.

Ronaldo: Te, Andrea, ha ezek jövőre is bejutnak a BL-be, addig csak be kéne építenünk valami írni, olvasni tudót az Igazságügyi Minisztériumukba, nehogy legközelebb is belefussunk a hülye jogszabályaikba.

Pirlo: Végülis van benne valami. És képzeld el, hogy szerencsétlen nyomorult magyarok mennyit szívhatnak ezzel 365 nap alatt, ha mi csak egy nap alatt ennyit.

Címkék: kormányrendelet jogalkotás kijárási tilalom Humorosnak szánt koronavírus fradi-juve

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszapf.blog.hu/api/trackback/id/tr116273248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása