... hogy miért ez a blog címe

Nagyapám futballbíró volt és a visszavonulása után a Délmagyarország hasábjain elemezte a vitatott játékvezetői döntéseket. A szegedi lelátókon állítólag ezért terjedt el egy-egy gyanús lesnél az a mondás, hogy "Majd a Kasza megmagyarázza!" Jómagam tizenöt évnyi egyetemi oktatói múlttal, nyolc évnyi ilyen-olyan formában megszerzett önkormányzati tapasztalattal néha csak lesek mik történnek széles e hazában. És néha felkérnek, hogy magyarázzak meg ezt-azt. Néha meg magánszorgalomból magyarázok.

... de más is hozzászólt

  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @otunde: Szóval te nőfób pedó vagy? (2021.09.07. 13:53) A rasszizmus és a homofóbia ára II. rész
  • wadcutter: @Karoly_2: "ezért ütni kell őket is", mint írtad. Teljesen emlékeztetsz egy filmre:-"Az ellenforra... (2020.12.13. 13:13) Variációk hatlapos ultira
  • kvadrillio: @kvadrillio: A Project Syndicate......CSAK EGY LEFIZETETT GITTEGYLET !!! :o)))))))))))))WIKIPÉDIA... (2020.11.25. 21:41) Forradalmi jogalkotás
  • nanesz: Szeretetteljes, Békés, Tyu-tyuktól mentes Karácsonyt, és minden jóban bővelkedő újesztendőt kíváno... (2012.12.23. 23:23) Agyő, tyu-tyu!
  • Szúrófény: Magas színvonal! Politikához illő, szaron, szarságon vitatkozni! A gazemberség párt, és rendszerfü... (2012.12.04. 07:16) Ha béna vagy, kussoltass le mindenkit!

Linkblog

Miniszterelnök-jelöltek 2: Lakinger Béla

2009.04.06. 00:00 KaszaP

Eredeti megjelenés: Blogmatikai fejtegetések

Gondolhatnánk, hogy a miniszterelnök jelölés immár lefutott ügy. Hogy mennyire nem az, híven szemlélteti az alábbi két - egyaránt titkos forrásból származó - beszélgetés.

Előjáték a 8888-as párt alapszervezetben

A 8888-as párt alapszervezet irodája előtt közel háromévnyi avar halmozódott fel. Ennyi ideje hunyt el ugyanis Kovácsné Marika, az alapszervezet utolsó tagja, aki szerető özvegyekhez hasonlatosan gondozgatta a korábban oly pezsgő életű közösség emlékét, takarítgatta a székház környékét.

Ez az elhagyatott iroda ideális találkahelynek ígérkezett a rossz emberi minőségű, ámde hataloméhes konspiránsok számára. Mivel a villanyt már évekkel ezelőtt kikapcsolták, nem is igazán láthatták egymást az egybegyűltek és csak sejteni lehetett, hogy éppen ki beszél.

- Elvtársak, a konstruktív bizalom ülését ezennel megnyitom – nyitotta meg az ülést az első hang.

- Bizalom, milyen bizalomról beszélsz. Mi nem bízunk senkiben, leginkább önmagunkban nem. Még jó, hogy ezen az istenverte elhagyatott helyen nincsen térerő, így senki nem tud kiszivárogtatni semmit.

- Félre a bizalmatlanságot, elvtársak. Itt az utolsó perc, hogy tegyünk valamit, mert ha nem, ideül a Gordon a nyakunkra és az még nekünk is fájni fog.

- De most már semmit nem tehetünk ellene…

- Nono, elvtársam! Azért még ott van a konstruktív bizalmatlansági indítvány!

- Még egy?

- Még egy. Immár az igazi. Egy valódi, a nép számára is elfogadható jelölttel!

- Igen, és ki lenne az?

- Lakinger Béla!

- La… Kicsoda?

- Az abádszalóki hős!

- Az abádszalóki hős? Milyen hős?

- Hát, azt nem lehet tudni, csak annyit, hogy ezen a jogcímen nyugdíjat vesz fel az államtól. Az unokaöcsém nemrég jött haza egy óceánjáró hajóról, ahol, mint pincér dolgozott. Meséli, hogy megálltak valami szigetcsoportnál, ahol a dzsungelben ráakadt a „Régi jó Piroska” nevű vendéglőre. Ott elkezdett pálinkázni a tulajjal. Az illetőről kiderült, hogy magyar: ő az abádszalóki hős. Több mint negyven éve ott él, a rendszerváltásból, privatizációból kimaradt, senki semmilyen fogást nem találhat rajta. Semmi KISZ, semmi liba.

- No, jó-jó, de a Szadesz beveszi?

- Ez a legjobb benne! Erről az emberről kalózrádió volt elnevezve a legvadabb ’60-as években! Nála hitelesebb ember nincs széles e hazában!

- Kalózrádió? Mint a Szabad Európa?

- Nem, sokkal jobb! Ez a Rákos-patakról sugárzott, egy zsebcirkálóról, ami szintén Lakinger Béla nevét viselte. Bár korábban hívták Tüzes víznek, sőt egy darabig Gordon Dry Gin néven közlekedett. Ómennek sem rossz…

- No, elvtársak, megszavazzuk?

- Egyhangú. Akkor neki is kezdhetünk az előkészületeknek. Csak semmi kiszivárogtatás!

Utójáték a 8888-as polgári körben

Az egykori 8888-as polgári kör székhelye immár valódi Nemzeti Klub lett. A falakon Nagy-Magyarország térkép, kettős kereszt, hiszekegy. A bejáratnál két gárdista áll merev vigyázzban, nehogy valaki megzavarja a titkos összejövetelt. Az asztalon álló arany gyertyatartókból meghitt fény világítja meg a turáni arcéleket.

- Adjon az Isten!

- Szebb jövőt!

- Megvannak a hírek? Megvan a név?

- Meg, nemzetes uram! Lakinger Béla!

- La… Kicsoda?

- Az abádszalóki hős!

- Az abádszalóki hős? Milyen hős?

- Hát, azt nem lehet tudni, csak annyit, hogy ezen a jogcímen nyugdíjat vesz fel az államtól. Amúgy dolgozik mellette: kocsmája van, mint a honvédségtől egy puska elsütése nélkül nyugdíjba ment nagybátyámnak. Szóval ezt nem kellene firtatni.

- De milyen alapon hős?

- Amilyen alapon kend vitéz, nemzetes uram. Ezért inkább ezt sem kellene firtatni.

- Van valami sötét ügy a múltjában? Libák, esetleg?

- Libák nem, legfeljebb antilop. De ezt a Lakingert Bélának hívják nem Antalnak, így ezt is bajos lenne firtatni.

- Hol volt ez az ember eddig?

- Részt vett a Mikulás-szigetek gyarmatosításában.

- Ki gyarmatosította a Mikulás-szigeteket?

- Hát mi magyarok. Moldova is megírta már a ’60-as években.

- No, ez ellen az igaz magyar hős ellen már mi sem tudunk védekezni.

- Talán igen, nemzetes uram.

- Hogyan?

- Még egy helyen találtam utalást Lakinger Bélára. Az „Elnevezéseket Ajánló Kézikönyv”-ben. Itt a függelékben olyan jeles személyként említik, mint akiről bármilyen objektumot el lehet nevezni.

- Ez miért lényeges?

- Nem igazán ez a lényeges, hanem inkább az, hogy a függelékben rajta kívül még egy név szerepel.

- Igen? Kié?

- Almaváry-Babáry Rusztemé.

- Alma… Kicsoda?

- Almaváry-Babáry Rusztem. A szökőkutak hasznosításának magyar úttörője. Nevéből ítélve igaz magyar nemesi család sarja lehet. Biztos van olyan leszármazottja, akit pajzsra emelhetnénk és valódi versenytársa lehetne ennek a Lakingernek. Úgyis szükségünk van egy igaz magyar miniszterelnökre.

- Úgy legyen!

Külső hivatkozás:

Moldova György: A Lakinger Béla zsebcirkáló

Címkék: Humorosnak szánt Miniszterelnök-jelöltek 2009 Lakinger Béla

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszapf.blog.hu/api/trackback/id/tr644924786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása