... hogy miért ez a blog címe

Nagyapám futballbíró volt és a visszavonulása után a Délmagyarország hasábjain elemezte a vitatott játékvezetői döntéseket. A szegedi lelátókon állítólag ezért terjedt el egy-egy gyanús lesnél az a mondás, hogy "Majd a Kasza megmagyarázza!" Jómagam tizenöt évnyi egyetemi oktatói múlttal és a szegedi önkormányzat Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága volt tagjaként néha csak lesek, hogy mik történnek Szegeden és széles e hazában.

... de más is hozzászólt

  • nanesz: Szeretetteljes, Békés, Tyu-tyuktól mentes Karácsonyt, és minden jóban bővelkedő újesztendőt kíváno... (2012.12.23. 23:23) Agyő, tyu-tyu!
  • Szúrófény: Magas színvonal! Politikához illő, szaron, szarságon vitatkozni! A gazemberség párt, és rendszerfü... (2012.12.04. 07:16) Ha béna vagy, kussoltass le mindenkit!
  • Szúrófény: Az a főnök, aki a tabut meghatározza! Mi a tabu ma? Az üldöztetést tagadni, róluk rosszat mondani!... (2012.12.04. 07:13) Tiltott és közösségellenes
  • shaw_2012: Undorító ezt a zsidó féreg által elkövetett "alkotást" - kívánom, retkes nőstény ellőjének tápcsat... (2012.12.01. 16:09) Provokációk egy témára
  • tepes: Jééé, az idézet az én kedvencem is, de annak csak az egyik része, a másik: "Piaci alapú, mozgó átv... (2012.11.21. 21:23) 84:77 - videóösszefoglaló

Linkblog

Szegedi SzMSz - kései szüret, dűlőszelektált - vagy mégsem

2014.11.18. 02:05 KaszaP

"Kasza Peti, nem tudsz az szmsz reformról egy véleményt írni
- olyan magyarosan, hogy mi is értsük? :)" (Bejövő e-mail)

 Évjáratok

1995-ben volt egy szegfűillatú időtálló évjárat, amit úgy néz ki csak én őriztem meg. Ez mindenkinek megfelelt. Picit hozzányúltak, picit nem, de egészen 2010-ig nem volt igény arra, hogy igazán narancsos illatot kapjon. Az új évjárat is lassan türemkedett befele, voltak olyan éretlenek (zöldek), akik azt hitték, a saját, Gyimes vidéki klónjaikat még a régihez kell benyújtaniuk, holott egy új, teljesen más cuvée volt születőben. Lassan elkezdte a Jobbik oldalát is megmutatni, túl intenzíven, a női vécében végezve.

terkep_szeged_reszonkormanyzatok_1.jpg

A következő, 2013-s évjárat még csurrig tele volt a jobbik narancs ízével, de a 2014-es ősz és az új szüret mindezt elsöpörte. Jött az első szüret, amelyik messze nem volt tökéletes, de az alapokat megteremtette az új évjáratnak.

Szólj hozzá!

Nemzeti Hamburgeres, avagy így trafnak mások

2013.05.19. 15:48 KaszaP

Én trafok, te trafsz, ő ...

Ostóbiában a hamburger nemzeti eledel. Az ostób népesség közel fele aktív hamburgerfogyasztó, igaz közülük sokan csak néhanapján, sörözés alkalmával falnak be egy-egy szendvicset, a hétköznapjaikban nem a hamburgerhez való hozzájutás a legfőbb problémájuk. Ennek ellenére az ostób népegészségügyre nagy terhet ró a sok elhízásban és az abból fakadó egyéb kórságokban szenvedő ellátott. Mindez már-már nemzetgazdasági szinten megjelenik a kiadási oldalon, így Ostóbia kormánya pár éve komoly harcot indított a hamburger ellen.

Címkék: hamburger Ostóbia véletlenül sem trafik

Szólj hozzá!

A jereváni rádió jelenti

2013.01.29. 03:36 KaszaP

Két vicc a korabeli szovjet sajtóról:

Pravda nye Izvesztyija, Izvesztyija nye Pravda,
azaz ami igaz, az nem hír, ami hír, az nem igaz.

- Igaz-e, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak?
- A hír igaz - közli a jereváni rádió -, azzal az apró korrekcióval,
hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban,
nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat,
és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

Címkék: MTI LMP kongresszus Délmagyarország Szabó C Szilárd

Szólj hozzá!

Egy kép és a képmutatás orgiája Szegeden (Vendégpost)

2012.12.02. 19:45 KaszaP

A szegedi közgyűlés Fidesz/KDNP - Jobbik többségének döntése és annak Botka László általi bojkottja nyomán az immár országos hírnévre szert tett fekália ügy és folyományai továbbra is napirenden maradtak.

Így én sem láttam akadályát, hogy helyt adjak a blogomon Szabó Dániel írásának.

Címkék: szar vallás művészet szegedi közgyűlés Szabó Dániel Vendégpost

Szólj hozzá! · 4 trackback

Provokációk egy témára

2012.12.01. 07:24 KaszaP

Mel Gibson: Jó. Ha senki sincs olyan kemény, hogy megkínozzon, akkor kérem vissza a 18 dolláromat.
Stan: Az a mi 18 dollárunk, mert a filmed szar.
Mel Gibson: Nem mondhatod rá, hogy szar, mert ezzel a kereszténységet is leszarozod.
(Részlet a South Park "A zsidók passiója" című epizódjából.)

Michelangelo: Megmondom én, hogy mi kell neked, haver! Egy átkozott fényképész, az kell neked! Nem egy átkozottul kreatív művész, aki felbosszant...
Pápa: Megmondom én, hogy mi kell nekem! Egy "Utolsó vacsora" egy Krisztussal és tizenkét tanítvánnyal, kenguruk és trambulin-mutatvány nélkül csütörtök délig, vagy nem fizetek!
Michelangelo: Átkozott fasiszta!
Pápa: Nézd! Én vagyok az átkozott pápa, igen! Lehet, hogy nem sokat tudok a művészetről, de tudom, hogy mi tetszik!
(Részlet a Monty Python "Michelangelo és a Pápa" című jelenetéből.)

Címkék: szegedi közgyűlés Monty Python South Park Botka László Mel Gibson tokoa Győrffy László Bátyai Edina Haág Zalán Pier Paolo Pasolini

4 komment · 1 trackback

Ha béna vagy, kussoltass le mindenkit!

2012.11.29. 01:47 KaszaP

"Dr. Kasza Péter Ferenc: Arra lenne kíváncsi, hogy a FIDESZ-nek tulajdonképpen mi az álláspontja. Rendben van az, hogy a Bizottság előtt fekszik egy javaslat a Polgármester Úr részéről, de erre valamit csak fognak reagálni, amit nem fognak látni.
Dr. Gyimesi László: Meg fogják látni a Közgyűlésen.
Dr. Kasza Péter Ferenc: Úgy gondolja, hogy Főjegyző Úr majd valamit reagál rá. Azt beláthatják, hogy az egész szituáció, amit a Kormány kialakított, az nem feltétlenül önkormányzat barát.
Dr. Gyimesi László: Ez az Ön véleménye.
Dr. Kasza Péter Ferenc: Önök annak tartják?
Dr. Gyimesi László: „Nekünk is megvan a véleményünk.”
Dr. Kasza Péter Ferenc: Most hoztak egy „kommunista” törvényt, melyben az állam elvesz egy önkormányzati tulajdonban lévő épületet. Nem?
Dr. Gyimesi László: Nem.
Dr. Kasza Péter Ferenc: Nem, nem veszi el az állam, nem rakják ki azt, aki az épületben van? Nem hozhat olyan egyoldalúan megkötött szerződést, hogy aki az épületben van az „takarodjon”, esetleg mehet a Bíróságra és keresheti az igazát?
Dr. Gyimesi László: Kérdése dr. Kasza Péterhez: „Hová szeretne kilyukadni?”
Dr. Kasza Péter Ferenc: Szeretné látni azt, hogy mi a jogszerűségi alapja.
Dr. Gyimesi László: Tessék elolvasni az Alaptörvényt.
Dr. Kasza Péter Ferenc: Elolvasta az Alaptörvényt, attól hogy valamit beleraknak az Alaptörvénybe attól még nem lesz alkotmányos jogállamuk, mert ezt annak idején alkotmányjogból úgy tanították, hogy attól, hogy valakinek van kartális alkotmánya attól még nem lesz alkotmányos állam."

(Részlet a szegedi önkormányzat Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága 2012. október 30-i ülésének jegyzőkönyvéből.)

Címkék: szegedi közgyűlés szegedi rendelet Gyimesi László szegedi SZMSZ

1 komment

Agyő, tyu-tyu!

2012.11.27. 11:32 KaszaP

"El tudom képzelni, ahogy Commander a főnökével a szolgálati SAAB-ban december végén elutazik mondjuk Sopronba. Jönnének is haza éjjel, de a Dunántúlon hóviharba keverednek, így csak reggel hét óra után érnek haza. Hősünk a háza előtt egy általa még nem ismert, frissen, idénymunkára felvett közterület-felügyelőt talál, aki éppen a járdán eltakarítatlanul fekvő havat méricskéli.
- Ön itt a tulajdonos? - kérdi a közterület-felügyelő Commandertől.
- Én vagyok. Azt hiszem még nem ismerjük egymást...
- Nem lapátolta el a havat! - Vág hősünk szavába a tájékozatlan közterület-felügyelő. - Így bárki eleshet, összetörheti magát. Ez tiltott, közösségellenes magatartás, Tisztelt Uram!
- De ...
- Vitatja, hogy elmúlt hét óra és az Ön háza előtt nincs ellapátolva a hó?
- Nem, de...
- Ötvenezer lesz. Rendelet van róla.
- De én ...
- Ne haragudjon, sietek. Látja ott azt az öregasszonyt lapáttal? Fél nyolcig még csak a fele portája előtt végzett a járdával. Azt hiszem neki 25 ezerért megszámítom. Mégiscsak karácsony van."
(Saját kommentem a Délmagyarország "Nem árt időben megkérdezni - LMP: Mennyi idő alatt kell eltakarítani a havat?" című cikkéhez.)

Címkék: szabálysértés szegedi közgyűlés Alkotmánybíróság Balsai István TKM tiltott közösségellenes magatartás tyu-tyu szegedi rendelet Szívós Mária

9 komment

Hogyan szabotáljunk el egy közmeghallgatást

2012.11.25. 14:32 KaszaP

"Szentistványi István képviselő: A személyes megjegyzésekre nem kíván reagálni, de akik kívülállóként vannak jelen – és sajnálatosan ennek részese a rektor és az ELI ügyvezetője is – láthatják (és sokszor élvezettel nézi), amikor a Polgármester a képviselőket magas lóról próbálja osztani, akár a Fidesz Frakciót, akár őt vagy Jobbikos képviselőtársát. Az egyetlen éves közmeghallgatáson ülnek, melyre a város lakossága lenne hivatalos. Nem színjátéknak kellene lennie, amelyen néhány képviselő bizonyos frakciókból felszólal és támogatásáról biztosítja az ELI-t. Kifogásolja, ahogyan a Polgármester reagált azokra a civilekre, akiknek semmi köze nincs az ő politikai szervezetéhez, akik lehet sokszor az MSZP-re szavaztak a választásokon, illetve ahogyan a Cigány Kisebbségi Önkormány elnökének hozzászólására reagált. Örül, hogy ezt a város lakossága látja, ami teljességgel méltatlan Szeged polgármesteréhez. Egyetlen alkalmat elviselhetne a Polgármester, s megpróbálhatna önmérsékletet gyakorolni a jelenlévő lakosság és civil szervezetek képviselői felé, de ez nem sikerül neki."
(Részlet a 2011. december 16-i szegedi közmeghallgatás jegyzőkönyvéből.)

Címkék: részvételi demokrácia közmeghallgatás Botka László Kiss Mónika Dorota Szentistványi István

Szólj hozzá!

84:77 - videóösszefoglaló

2012.11.21. 15:04 KaszaP

"A gazdasági válság körülményei között megingott a nép bizalma politikusaiban. Az utcai tiltakozás során a jelszó ez volt: Takarodjatok. Ebbe beleértettek minden politikust, különösen azokat, akik érintettek voltak a korrupcióról szóló gyakori hírekben. Szemérmetlenül visszaéltek a közjavakkal és a közpénzzel, anélkül, hogy a korrupt rendszerben bíróság elé kellett volna állniuk."

1 komment

Semjén: plágium vagy tokoa?

2012.11.20. 22:01 KaszaP

Tokoa: ez az Uj Péter munkássága nyomán általam kreált mozaikszó a Tokaji Kereskedőház olcsó aszú borát, illetve a vele azonos minőségi szintet képviselő bármely más produktumot jelöli.

Címkék: plágium szakdolgozat Semjén Zsolt Schmitt Pál kisdoktori Uj Péter tokoa Manowar

Szólj hozzá!

Bunkó és a Vész 3

2012.07.12. 09:11 KaszaP

Eredeti megjelenés: Facebook

pinky_sajttaj.jpg

Bunkó: Hé, Vész, mit akarunk csinálni ma éjszaka?

Vész: Ugyanazt, amit minden éjjel, Bunkó. Meghódítjuk az egész világot. Pártot alapítunk!

Címkék: oligarcha Bunkó és a Vész Humorosnak szánt

Szólj hozzá!

Tiltott és közösségellenes

2012.05.10. 09:00 KaszaP

Eredeti megjelenés: Szeged Ma

"Azt, hogy önmagában valami szabálysértés, sokkal kevésbé súlyos dolognak fogjuk fel, mintha kirívóan közösségellenes magatartásnak titulálnánk."

Címkék: vélemény jogszabály szabálysértés szegedi közgyűlés Szeged Ma TKM tiltott közösségellenes magatartás tyu-tyu szegedi rendelet

2 komment

Királydráma

2010.06.27. 14:39 KaszaP

Szín: Királyi Palota, Brüsszel

(II. Albert, Belgium királya fáradtan ül trónusán. Mellette egy asztalon üres söröskorsó, egy megkezdett sajt és egy félbetört csokoládé, mint igazi belgikumok.)

II. ALBERT: Vár még valaki audienciára, Jean?

UDVARONC: Már csak Rogge grófot láttam odakünn, Felség. Nagyon gondterheltnek tűnik.

II. ALBERT: A jó öreg Jacques! Mi nyomhatja a lelkét, hisz mi ki sem jutottunk Dél-Afrikába. (Elmélázva.) Tegnap két órámba tellett, amíg Sarközy elnök urat lebeszéltem, hogy a szégyen elől menekülve francia-belga kettős állampolgár legyen. Nem tudom honnan vehetett ilyen képtelen ötletet. Bár, végső soron lehetne belga a flamandok és a vallonok között… (Az udvaronchoz.) Jöjjön hát Rogge gróf!

(Megtörten belép Rogge gróf.)

Címkék: Schmitt Pál Köztársasági elnök Humorosnak szánt

Szólj hozzá!

Bunkó és a Vész 2

2009.06.09. 00:00 KaszaP

Eredeti megjelenés: Blogmatikai fejtegetések

Bunkó és a Vész szívszorító története vasárnap éjjel egy Köztársaság téri pincében folytatódott...

Bunkó: Hé, Vész, mit akarunk csinálni ma éjszaka?

Vész: Ugyanazt, amit minden éjjel, Bunkó. Meghódítjuk az egész világot. De csitt, nyílik az ajtó!

Őr elvtárs: Hogy-hogy ma éjjel nem szöktetek meg? Amióta a Magyar Gárda rendezvény kapcsán kézre kerítettünk benneteket minden éjjel meglógtatok. Ma reggel például Izraelbe kellett értetek menni.

Vész: Hát, igen. Tegnap nem jött össze. Ha a tel-avivi repülőtér forgalomirányítója nem veszi észre, hogy sábát éjszakáján Bunkó a metélt farkincájával játszadozik, ahelyett, hogy Morvai Krisztinát gyalázza a repülőgépekre felszálló bérszavazóknak, akkor már rég a világ urai lehetnénk. Sebaj, ez maguknak sokkal kellemetlenebb, mint nekünk. Ma este egyébként sem szököm. Ma este maguk fognak szökni. Ha meghallgatnak el is mondom, hogy hová. Vigyen a triumvirek elé.

Címkék: Bunkó és a Vész Humorosnak szánt

Szólj hozzá!

Bunkó és a Vész

2009.05.24. 00:00 KaszaP

Eredeti megjelenés: Blogmatikai fejtegetések

Megfogadtam, hogy nem szállok be a "Jönnek a szarból a mélymagyarok" sárdobálásba. Megfogadtam, hogy nem fogom bántani a Jobbikot, mert nekik legalább van bátorságuk önállóan kiállni és elindulni az európai és a hazai parlamenti választásokon, szemben más politikai erőkkel, melyek között olyan is van, amelyik nem akar önálló párttá alakulni.

Megfogadtam, hogy nem reagálok arra a röplapra, amit a Magyar Gárda egy lelkes, nem tolakodó, még csak nem is egyenruhás képviselője adott péntek este a szegedi Borfesztiválon.

Két nap után viszont nem tudtam visszafogni a feltörő ihletet. Ismét muszáj volt írnom. Nem lett tökéletes, de legalább némiképp megnyugodtam.

Bunkó: Hé, Vész, mit akarunk csinálni ma éjszaka?

Vész: Ugyanazt, amit minden éjjel, Bunkó. Meghódítjuk az egész világot. Ehhez először szükségünk lesz egy paramilitáris szervezetre.

vész gárdista.jpg

Címkék: Bunkó és a Vész Humorosnak szánt

Szólj hozzá!

Miniszterelnök-jelöltek 2: Lakinger Béla

2009.04.06. 00:00 KaszaP

Eredeti megjelenés: Blogmatikai fejtegetések

Gondolhatnánk, hogy a miniszterelnök jelölés immár lefutott ügy. Hogy mennyire nem az, híven szemlélteti az alábbi két - egyaránt titkos forrásból származó - beszélgetés.

Címkék: Humorosnak szánt Miniszterelnök-jelöltek 2009 Lakinger Béla

Szólj hozzá!

Miniszterelnök-jelöltek 1: Podvinecz marsall

2009.03.24. 00:00 KaszaP

Eredeti megjelenés: Blogmatikai fejtegetések

podvinecz.jpgE vészterhes helyzetben igyekszem a haza javát szolgálni, ha mással nem, hát azzal, hogy felhívom az érintettek figyelmét egy-két méltatlanul elfeledett, ám hasonló szituációkban sikerrel bevethető polihisztor személyére. Íme az első:

 

 

Podvinecz marsall (1879, Szkutári – ) hegedűkészítő, zenész, tamburmajor, marsall, diktátor, államelnök, állomásfőnök, kottamásoló, krupié. Rövid ideig Honduras első embere, majd száműzetésben él.

Címkék: Humorosnak szánt Miniszterelnök-jelöltek 2009

Szólj hozzá!