... hogy miért ez a blog címe

Nagyapám futballbíró volt és a visszavonulása után a Délmagyarország hasábjain elemezte a vitatott játékvezetői döntéseket. A szegedi lelátókon állítólag ezért terjedt el egy-egy gyanús lesnél az a mondás, hogy "Majd a Kasza megmagyarázza!" Jómagam tizenöt évnyi egyetemi oktatói múlttal, nyolc évnyi ilyen-olyan formában megszerzett önkormányzati tapasztalattal néha csak lesek mik történnek széles e hazában. És néha felkérnek, hogy magyarázzak meg ezt-azt. Néha meg magánszorgalomból magyarázok.

... de más is hozzászólt

  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @otunde: Szóval te nőfób pedó vagy? (2021.09.07. 13:53) A rasszizmus és a homofóbia ára II. rész
  • wadcutter: @Karoly_2: "ezért ütni kell őket is", mint írtad. Teljesen emlékeztetsz egy filmre:-"Az ellenforra... (2020.12.13. 13:13) Variációk hatlapos ultira
  • kvadrillio: @kvadrillio: A Project Syndicate......CSAK EGY LEFIZETETT GITTEGYLET !!! :o)))))))))))))WIKIPÉDIA... (2020.11.25. 21:41) Forradalmi jogalkotás
  • nanesz: Szeretetteljes, Békés, Tyu-tyuktól mentes Karácsonyt, és minden jóban bővelkedő újesztendőt kíváno... (2012.12.23. 23:23) Agyő, tyu-tyu!
  • Szúrófény: Magas színvonal! Politikához illő, szaron, szarságon vitatkozni! A gazemberség párt, és rendszerfü... (2012.12.04. 07:16) Ha béna vagy, kussoltass le mindenkit!

Linkblog

Királydráma

2010.06.27. 14:39 KaszaP

Szín: Királyi Palota, Brüsszel

(II. Albert, Belgium királya fáradtan ül trónusán. Mellette egy asztalon üres söröskorsó, egy megkezdett sajt és egy félbetört csokoládé, mint igazi belgikumok.)

II. ALBERT: Vár még valaki audienciára, Jean?

UDVARONC: Már csak Rogge grófot láttam odakünn, Felség. Nagyon gondterheltnek tűnik.

II. ALBERT: A jó öreg Jacques! Mi nyomhatja a lelkét, hisz mi ki sem jutottunk Dél-Afrikába. (Elmélázva.) Tegnap két órámba tellett, amíg Sarközy elnök urat lebeszéltem, hogy a szégyen elől menekülve francia-belga kettős állampolgár legyen. Nem tudom honnan vehetett ilyen képtelen ötletet. Bár, végső soron lehetne belga a flamandok és a vallonok között… (Az udvaronchoz.) Jöjjön hát Rogge gróf!

(Megtörten belép Rogge gróf.)

ROGGE GRÓF: Bocsásson meg, Felség, hogy ily kései órán zavarom.

II. ALBERT: Ön soha nem zavar minket, Jacques! Mondja ki ami a szívét nyomja!

ROGGE GRÓF: Egy kétségbeesett senki áll Felséged előtt! Elmúltam hatvannyolc éves, és mire vittem!?

II. ALBERT: (Fejét rázza.) Jacques, Jacques, hol az a sportember, aki valaha három olimpián is részt vett?

ROGGE GRÓF: Hát már Felséged is azzal jön, hogy nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos? Tehetek én arról, hogy finn-dingiben nincs csapatverseny, mint párbajtőrben? Egyetlen érmet sem nyertem!

II. ALBERT: De hisz Ön a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Jacques!

ROGGE GRÓF: Elnök, elnök… De mit kaptam a hazámtól, Felség!?

II. ALBERT: Hisz én magam ütöttem lovaggá, Jacques! Grófi címet adtam magának!

ROGGE GRÓF: Gróf, gróf… Bezzeg, ha köztársaságban születek, mire vihettem volna! Akár Monsieur Schmitt Magyarországon!

II. ALBERT: Monsieur Schmitt, az a délceg magyar, akitől egyetlen brüsszeli lánynak sincsen nyugta?

ROGGE GRÓF: (Kicsit megnyugszik.) Nem, Felség, az a fiatalember Monsieur Deutsch. Akiről én beszélek csak pár nappal született később nálam, mégis már a magyar parlament elnöke. És a nyár végére ő lesz hazája első embere!

II. ALBERT: Hát a mi személyünk áll a maga útjában, Jacques? Király szeretne lenni?

ROGGE GRÓF: Lássuk be, Felség, ha a NOB volt alelnöke köztársasági elnök lehet, úgy a NOB elnöke megérdemelné a királyi címet!

II. ALBERT: Az életünkre tör, Jacques?

ROGGE GRÓF: Távol álljon tőlem a szándék, Felség, a párbajtőr nem az én fegyverem. Én a kompromisszumok híve vagyok. Ha ebben nem is, de másban a magyaroktól érdemes tanulni! Ha Felséged lemondana a trónról, ugyan szétszakadna az ország, de legalább Flandriában megmaradhatna az államforma és lehetnék a király nélküli királyságban kormányzó.

II. ALBERT: És velünk mi lesz, Jacques?

ROGGE GRÓF: Felségedet idővel boldoggá fogják avatni, családjának az ügyében meg konzultálhat azzal a nagy bajuszú magyarral, Monsieur Bokrossal. Ő, úgy tudom, már patronál egy bukott királyi családot, talán Felségedének is tud juttatni néhanapján egy-egy csomagot.

II. ALBERT: (Kétségbeesetten.) Ez lenne hát a Történelem Urának akarata? A magyarok a nyilaikat párbajtőrre cserélik és eszméikkel megdöntik a vén Európát? Ez már a vég! (Tombol.) Jean! Jean! Hozzon egy jó, igazi hazai belga sört! (Megkapja, belekortyol.) Veszett ország, döglött sör! Vigye innen, hozzon inkább pálinkát! Hisz az a szebb jövő itala!

Címkék: Schmitt Pál Köztársasági elnök Humorosnak szánt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaszapf.blog.hu/api/trackback/id/tr364924762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása